Rol met Vertomil biologisch afbreekbaar touw

Vertomil biologisch afbreekbaar draad gemoderniseerd

Vertomil wordt tegenwoordig vervaardigd uit 4 0f 5 draden Viscose en 1 draad katoen. Voorheen werd voor deze ene draad jute gebruikt. De reklengte van Viscose is 20%. Dat wil zeggen, als we 4 meter viscose draad hebben, kunnen we deze 20% ofwel 80 centimeter uitrekken voordat deze breekt. Jute heeft een reklengte van slechts 5%. Bij belasting gedurende het seizoen brak daardoor regelmatig het jute draad. Katoen heeft een reklengte van 15% waardoor dit probleem tot het verleden behoort.

Duurzaamheid wordt tegenwoordig steeds belangrijker in de tuinbouw. Veel kwekers maken in hun teelt gebruik van het niet biologisch afbreekbare PP (polypropyleen) touw. Vertomil is hiervoor het perfecte alternatief. Vertomil is vervaardigd van 4 of 5 draden natuurlijk Viscose en 1 draad katoen en is hierdoor volledig biologisch afbreekbaar. Dit betekent dat het product op natuurlijke wijze geheel afgebroken kan worden door schimmels en bacteriën.

De belastbaarheid van het koord is 37kg (4+1) of 46kg (5+1) en neemt naar het einde van het seizoen met ongeveer 25% af.

Leverbaar in 2 varianten; 4+1 en 5+1

Gerhard Gilbers geeft u advies

Advies van de Expert

Door de jarenlange ervaring en de samenwerkingen met onze klanten kunnen wij u voorzien van een uitstekend advies. Vragen zoals welk formaat past het beste,

Lees meer >
Recyclen

Recyclen hoge draadhaak

Vanuit de markt komt regelmatig de vraag om haken te recyclen. Momenteel wordt er gebouwd aan een productiefaciliteit waar gebruikte haken worden gewassen en voorzien

Lees meer >