Vraag het ons

Hogedraadhaken worden gebruikt om een gewas op de optimale werkhoogte te kunnen brengen en om jonge planten sneller te kunnen aanbinden. Maar hoe kiest u de juiste hogedraadhaak voor uw bedrijf? Op deze pagina vindt u antwoord op uw vragen.

Kiest u voor het Quick Hook System…

De hogedraadhaak van het Quick Hook sytem gebruikt u op het moment dat de kas leeg is en de planten nog moeten groeien. Vaak worden diverse kleuren gebruikt om planten beter uit elkaar te houden. Met het Quick Hook System is alles mogelijk: kies uw eigen kleurenpalet of houd het simpel.

Het ophangen van de Quick Hook hogedraadhaken gaat supersnel en efficiënt. In één handeling hangt u de haak op vanaf het karton, zonder te hoeven bukken. De vrije val van het touw gaat bovendien ook vanzelf door de unieke manier van oprollen in het systeem. Ook dit kost u geen extra handeling.

Wilt u zo efficiënt mogelijk uw kas voorzien van een grote hoeveelheid hogedraadhaken? Dan is het Quick Hook System uw beste keuze.

Advies - Kiest u voor het Quick Hook System
Advies - losse Quick Hook Hogedraadhaak

Of een losse Quick Hook Hogedraadhaak?

Naast het Quick Hook System is het gebruik van losse hogedraadhaken van Quick Hook een goede optie. De losse hogedraadhaken worden in zijn leverbaar mét en zonder vrijevalclip. Het gebruik van de clip zorgt ervoor dat de vrije val van het touw vanzelf gaat. Bij tomatenhaken zonder clip dient het touw te worden afgewikkeld tot de gewenste lengte.

Wanneer u een niet zo grote hoeveelheid hogedraadhaken hoeft op te hangen of wanneer u hogedraadhaken nodig heeft voor het tussenplanten, dan zijn de losse hogedraadhaken van Quick Hook uw beste keuze.

Welk formaat hogedraadhaak heb ik nodig?

Naast verschillende formaten haak, zijn er ook verschillende soorten en diktes touw mogelijk. U heeft  bij Quick Hook hogedraadhaken de keuze uit oersterk Sedna Twine touw, of het ecologisch verantwoorde, 100% biologisch afbreekbare Vertomil touw. Vindt u de ecologische voetafdruk van uw glastuinbouwbedrijf belangrijk? Dan kiest u voor Vertomil. Het voordeel van het Sedna Twine touw is dat wij dat zelf produceren en er dus slechts een beperkte levertijd op dit touw zit. Het is bovendien ook de goedkoopste optie.

De meest gebruikte diktes touw voor hogedraadhaken zijn:

  • 1/1000 – 1kg is ongeveer 1.000 meter lang
  • 1/1200 – 1kg is ongeveer 1.200 meter lang
  • 1/1500 – 1kg is ongeveer 1.500 meter lang

Het biologisch afbreekbare Vertomil touw is beschikbaar in de diktes:

  • 1/750 – 1kg is ongeveer 750 meter lang. 4+1: (vier draden viscose en één draad jute)
  • 1/620 – 1kg is ongeveer 620 meter lang. 5+1: (vijf draden viscose en één draad jute)

Factoren die meespelen bij de keuze voor een bepaald soort touw zijn het soort gewas, de maximale plantbelasting en de hoeveelheid UV-licht in de kas. Bij het telen van het ene gewas is een dikker touw nodig, omdat de vruchten zwaar zijn, terwijl bij een ander gewas dunner touw volstaat. Het gewas heeft een touw nodig met meer elasticiteit, terwijl bij het andere gewas elasticiteit juist niet goed is. Kortom, het meest geschikte touw is sterk afhankelijk van de situatie binnen uw bedrijf. Over het algemeen geldt:

1/10001/12001/1500
Cherrytomaat
Trostomaat
Vleestomaat
Komkommer
Paprika
Aubergine
Advies - Welk formaat hogedraadhaak heb ik nodig?

Formaat van de haak

De hogedraadhaken worden geleverd in drie formaten: 14, 18 en 22 cm.

– De 14 en 18 cm hogedraadhaak wordt gebruikt in relatief lage kassen, of in langzaam groeiende gewassen;

– De 22 cm hogedraadhaak wordt gebruikt in hogere kassen, bij komkommerteelt of bij andere snel groeiende gewassen.

Vrije val meten

De vrije val van een hogedraadhaak meet je voor alle types en maten vanaf de bovenkant van de haak.

 

Touw

Naast verschillende formaten haak, zijn er ook verschillende soorten touw die op de hogedraadhaak gewikkeld kunnen worden. De keuze voor een bepaald soort touw is afhankelijk van het gewas. Neem voor het beste advies contact met ons op. Naast verschillende diktes, kan er ook gekozen worden voor verschillende kleuren touw voor hogedraadhaken. Gekleurd touw wordt voornamelijk gebruikt voor het aanhouden van de extra dief of tussenplanting, zodat dit makkelijk herkend wordt. Het is mogelijk om de haken om en om met verschillende kleuren in één doos te laten leveren.

Hoe lang is de levertijd van Quick Hook

Quick Hook hogedraadhaken en het Quick Hook System zijn relatief flexibel leverbaar. Maar voorkom teleurstelling! In verband met het opwindproces en de beschikbaarheid van de betreffende machines is het verstandig en wenselijk uw order te plaatsen zodra u weet wat u nodig heeft.  Heeft u onverhoopt meer nodig dan ingeschat? Geen probleem! Wij kijken hoe we u zo snel mogelijk van dienst kunnen zijn.

Hoe zit het met de verpakking van het Quick Hook System?

Bij Quick Hook staat kwaliteit hoog in het vaandel. In verband met de betrouwbaarheid van het Quick Hook System is het daarom enkel mogelijk volle dozen te bestellen. Het Quick Hook System wordt zorgvuldig verpakt en scheidingsvellen zorgen ervoor dat de haken niet door elkaar raken. Wanneer halfvolle doos wordt verzonden, is door het transport de kans aanzienlijk dat de haken en touwen met elkaar in de klit raken, waardoor u als ontvanger niet direct met het product aan de slag kunt. Om deze reden ronden wij uw bestelling altijd af tot een volle doos.

Advies - Quick Hook System in verpakking